Naslovne strane za utorak, 17. septembar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama od utorka pišu o najavljenom povećanju plata u javnom sektoru od 1. novembra, o navodnim namerama Nemačke i Francuske da imenuju izaslanika za Kosovo, kao i o odluci Saveza za Srbiju da bojkotuje predstojeće izbore.

ALO  –  „Patrijarhu loše, ne ustaje iz postelje“, list piše o zdravstvenom stanju patrijarha srpskog Irineja koji je krajem avgusta primljen na VMA. „Plate skaču do 15 odsto“, list piše o povećanju plata u javnom sektoru.

BLIC  –  „Veće plate u javnom sektoru od 1. novembra“, najavila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. „Nadja pešači pet kilometara do predškolskog“, o devojčici iz okoline Niša. „Djuričko se preselio u Ameriku sa pordicom“, list piše da se glumac Nikola Djuričko preselio u SAD.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Lekarima 10%, učiteljima 9%, vojnicima 9%“, o najavljenim povišicama od 1. novembra. „Nemci šalju specijalca za Kosovo?“, list piše da će Berlin da sledi primer Sjedinjenih Američkih Dražava i postavi specijalnog izaslanika za Kosovo.  

DANAS  –  „Za skandal oko Trga najodgovorniji Vesić“, o tome ko će odgovarati zbog loše rekonstrukcije centra Beograda. „Sledeći cilj opozicije – omasoviti proteste“, Savez za Srbiju proglasio da neće učestvovati na predstojećim izborima.

INFORMER  –  „Amerika Srbiji da isplati ratnu odštetu“, list piše o izjavi portparolke ruskog ministra spoljnih poslova Marije Zaharove. „Tadić: Medju bojkotašima neko radi za Vučića“, list piše o izjavi predsednika Socijademokratske stranke (SDS) Borisa Tadića na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke (DS).

KURIR  –   O povećanju plata, pod naslovom „Veće plate od 1. novembra za 600.000 zaposlenih u javnom sektoru“. „Rat SAD i Rusije zbog Srbije“, list piše o odnosima velikih sila prema Srbiji.

POLITIKA  –  „Berlin i Pariz jačaju ulogu EU u dijalogu“, list piše o mogućem imenovanju specijalnog izaslanika Brisela za razgovore Beograda i Prištine. „Pomno pratimo situaciju sa ugroženim crkvama na Kosovu“, kaže generalna direktorka Uneska Odri Azule.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Gradjevinska mafija jača od države“, list piše o izgradjni hotela u Venizelsovoj ulici na Dorćolu. „CNN napao Srbiju zbog Kine“, list piše o izveštavanju te američke televizije o investicijama Kine u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar