Ne davimo Beograd: Da pozorište Boško Buha ostane na Trgu Republike

Pokret Ne davimo Beograd podržao je danas ansambl beogradskog Dečjeg pozorišta Boško Buha i zatražio da bude vraćeno u prostor gde je bilo od osnivanja, pre 73 godine.

Taj pokret koji prerasta u Zeleno-levi front je u saopštenju naveo da je neprihvatljivo izmeštanje tog teatra u Beograd na vodi.

Predstavnik tog pokreta Dobrica Veselinović je kazao da je „neprihvatljivo da se pozorište Boško Buha sa tradicijom dugom 73 godine, usled nerešavanja imovinsko-pravnih pitanja“ koja su, kako je naveo, „izazvane sumnjivim i koruptivnim ponašanjem nadležnih“, izmešta sa adrese na Trgu Republike.

„Pozorište pripada građanima i svoj deci i zato ga ne damo ni osobama „iz kriminalnog miljea“, poput Ace Bosanca i Peconija ni megalomanskoj prevari, Beogradu na vodi“, kazao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, pozorištu je nakon osam godina „neuspešne borbe“, u kojoj je izmešteno sa svoje scene, neophodno omogućiti rekonstrukciju za koju su projekti izgrađeni, a sredstva obezbeđena.

Ocenio je da je „nedopustivo da grad stavlja privatne interese ispred dečjeg pozorišta“, te da Beograd na vodi ne odgovara standardima i potrebama tog teatra.

Osudio je „pokušaje da se prostor dečjeg pozorišta preotme u komercijalne svrhe“.

Zatražio je i hitne odgovore na pitanje kako je došlo do „sramne situacije“ za taj teatar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar