Ne davimo Beograd upozorava na novi plan za nadogradnju skloništa

Inicijativa Ne davimo Beograd upozorila je gradjane Borče i Čukarice da se u tim delovima grada planira nadogradnja skloništa i izgradnja nekoliko višespratnica.

Iz inicijative su naveli da su trenutno na ranom javnom uvidu planovi za nadogradnju skloništa u Borči 3, u bloku izmedju ulica Ratnih vojnih invalida, Bele Bartoka i Julije Delere gde se planira izgradnja tri višespratnice od oko 6.000 kvadrata i jednog komercijalnog objekta od 500 kvadratnih metara.

„Na Čukarici u bloku izmedju ulica Ratka Mitrovića, Jablaničke i Šavničke ulice planira se nadogradnja jednog skloništa i izgradnja novog stambenog objekta od ukupno oko 4.000 kvadrata sa 44 stambene jedinice i 49 parking mesta“, stoji u saopštenju inicijative Ne davimo Beograd.

Oni su podsetili da su tokom 2017. i 2018. godine slični projekti zaustavljeni u novobeogradskim blokovima posle mobilizacije gradjana.

„Ovim putem pozivamo gradjane da nam se jave kako bi se priključili naporima koje su naše lokalne grupe već započele u borbi protiv ovog projekta“, naveli su u saopštenju i dodali da gradjani mogu da pišu na mejlove cukarica@nedavimobeograd.rs i levaobala@nedavimobeograd.rs.

Oni smatraju da Javno preduzeće Skloništa Srbije treba da odustane od ulaženja u poslove jer će kvalitet života i količina zelenih površina drastično biti smanjeni, već da pronadje nove modele poslovanja koji će služiti za dobrobit zajednica u kojima ovo preduzeće ima objekte.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar