Neki funkcioneri DS ne dozvoljavaju ulazak na sednicu GO

Na ulazima u zgradu Madlenianuma u Zemunu, gde je za 12.00 zakazana sednica Glavnog odbora Demokratske starnke (DS) nalaze se neki od njenih funkcionera i obezbedjenje, koji ne dozvoljavaju nikome da udje u zgradu.

Potpredsednica stranke Dragana Rakić izjavila je agenciji Beta da su funkcioneri Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena „doveli svoje obezbedjenje i da ne dozvoljavanju nikome da udje u salu“.

Ona je rekla da je sednica regularno sazvana i u skladu sa statutom.

Sekretar DS-a Goran Jajić izjavio je agenciji Beta da čekaju predsednika stranke Zorana Lutovca da se postigne neki dogovor koji je dobar za DS.

Jajić je rekao da „druga strana pokušava da udje sa lažiranim spiskom“, iako je jedini pravi spisak članova sa GO od 3. marta kada je sednica započeta pa prekinuta.

Kod vrata su i funkcioneri stranke Dragoslav Šumarac i Branislav Lečić.

Oko zgrade su nekoliko desetina ljudi, za koje Jajić kaže da su članovi Glavnog odbora.

Predsednik DS Lutovac ušao je u medjuvremenu zgradu sa još jednim stranačkim funkcionerom, ali obezbedjenje na vratima nije pustilo ostale koji su to želeli da urade već ih je guranjem sprečilo.

Izmedju ostalih nije puštena ni potpredsednica Rakić.

Izmedju grupa pristalica i protivnika predsednika DS Lutovca, dolazi povremeno i do svadje.

Rakić i dalje stoji pred vratima, ni novinaru agencije Beta obezbedjenje nije pustilo da udje u zgradu.
Kako se navodi u saopštenju DS koje je prosledjeno medijima, „Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena doveli su huligane da ne dozvole održavanje sednice Glavnog odobra Demokratske stranke“.

„Ispred svih ulaza u Madlenijanum postavljene su grupe od pet, šest krupnih, ćelavih i istetoviranih momaka koji maltretiraju članove Glavnog odbora i ne dozvoljavaju im ulaz u salu. Predsednik stranke Zoran Lutovac tražio je da interveniše policija“, piše u tom saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar