Neosnovano dovođenje u vezu Dikovića sa istragom ratnih zločina

Ministarstvo odbrane ocenilo je danas da je neosnovano i tendenciozno dovoditi u vezu predistražni postupak Tužilaštva za ratne zločine protiv NN lica u slučaju Rudnica sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem, kako to nastoje da urade Fond za humanitarno pravo i Nataša Kandić.

„Najnovijim istupima u javnosti Nataša Kandić, bivša direktorka Fonda za humanitarno pravo, nastavlja kampanju protiv generala Ljubiše Dikovića, dovodeći ga u vezu sa navodnim ratnim zločinima počinjenim na Kosovu 1999. godine i skrivanjem tela žrtava. Ministarstvo odbrane i ministar odbrane Bratislav Gašić ocenjuju da takvi javni istupi direktno narušavaju ugled Srbije i njene vojske, institucije od najvećeg poverenja naših građana“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo je podsetilo da je upravo zbog takvih optužbi general Diković 2012. godine pokrenuo tužbu protiv Fonda za humanitarno pravo i njegove tadašnje direktorke Nataše Kandić, a proces je u toku.

Prema pisanju dnevnog lista Danas, u Tužilaštvu za ratne zločine potvrđeno je da je nakon identifikacije i ekshumacije žrtava u masovnoj grobnici Rudnica u toku predistražni postupak protiv N.N. lica, pošto je utvrđeno da se radi o ubistvu albanskih civila.

U predistražnom postupku radi se na identifikaciji mogućih počinilaca tih ubistava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar