Neprihvatljivo pod oznakom tajnosti držati informacije o otpuštanju

Ministar privrede Vlade u senci opozicione Demokratske stranke (DS) Ivan Stefanović ocenio je danas da je neprihvatljivo da Vlada Srbije pod oznakom tajnosti drži informaciju o otpuštanju 9.000 ljudi iz javnog sektora.

„Mi smatramo da je ovakav tretman ovako važne teme u ovako teškom ekonomskom trenutku neprihvatljiv, da su sve oznake tajnosti i odsustvo jasnih i transparentnih planova koji bi osim što bi štedeli s druge strane, doprinosili uslovima, nadoknadama zaposlenih i u krajnjoj liniji kvalitetu usluge koje ti javni servisi pružaju svima nama kao građanima ove zemlje, neprihvatljiv“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u sedištu DS.

On je istakao da se analiza vlade u senci DS trenutne ekonomske situacije u Srbiji bitno različita od one koju plasira aktuelna vlast.

„Nismo za širenje defetizma i loših vesti, ali smatramo da je… neodgovorno baviti se populizmom i saopštaviti dobre vesti tamo gde ih nema i izvrtati statističke podatke“, naveo je Stefanović.

On je istakao da tri segmenta ekonomije ukazuju da se Srbija ne kreće u dobrom smeru.

Stefanović je naveo da je, po podacima sa sajta NBS, na kojima se evidentira zaposlenost i nezaposlenost, po osnovu ugovora o radu i uplati doprinosa postoji kontinuirani rast nezaposlenosti.

„Od dolaska na vlast ove vlasti imamo dodatnih 30.000 nezaposlenih“, kazao je Stefanović i dodao da je broj nezaposlenih u Srbiji veći od 30 odsto.

On je rekao i da je do 31. maja javni dug Srbije prešao 24 milijarde evra, što je 73 odsto bruto nacionalnog proizvoda.

„Ovaj i ovoliki dug je narastao tokom ove vlasti za više od sedam milijardi evra“, naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, treća komponenta koja ne uliva optimizam je stagnacija BDP-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar