Nikezić (SSP): Cela pruga kroz Tibet izgradjena brže nego tunel i vijadukt na pruzi …

Predsednik Resornog odbora za privredu i finanisije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović nema čime da se pohvali kada je u pitanju izgradnja putne infrastrukture.

Nikezić je naveo da je za osam godina, koliko je Mihajlović bila ministarka saobraćaja, „dovršeno 266 kilometara započetih autoputeva, a zemlja je zadužena za dodatnih 12 milijardi evra“, saopšteno je iz SSP.

Nikezić je dodao i da su poslovi podeljeni stranim firmama, što je „uništilo srpsku gradjevinsku operativu“.

„Da sam na vašem mestu, ne bih se hvalio rezultatima ‘Puteva (korupcije) Srbije’ i izgradnjom infrastrukture. Rekorderi ste po troškovima gradnje, pa vam deonica Kuzmin-Rača, koju pominjete, košta 13 miliona evra po kilometru, dok je autoput Zagreb-Split u proseku koštao šest miliona evra po kilometru“, naveo je on.

Prema Nikeziću, još gore se stoji sa rokovima, pa radovi samo na vijaduktu i tunelu na pruzi Beograd – Novi Sad traju 52 meseca, „što je duže nego što su trajali radovi na izgradnji cele pruge kroz Tibet dužine 1.142 kilometara“.

„Ovih dana se hvalite budućom reorganizacijom ‘Srbijagasa’, a dozvolili ste da ‘Putevi (korupcije) Srbije’, prema nalazu Državne revizorske institucije, isplate pola milijarde evra bez sprovedene javne nabavke i da samo u 2019. godini naprave gubitak od 143 miliona evra“, napisao je Nikezić.

On je naveo da „izgradnja i održavanje puteva u Srbiji služi isključivo za bogaćenje stranih i šačice režimskih gradjevinskih firmi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar