Nikola Jovanović izabran za predsednika beogradskog odbora Narodne stranke

Narodna stranka osnovala je danas beogradski odbor, a za predsednika tog partijskog tela izabrala je Nikolu Jovanovića.

Za potpredsednike gradskog odbora izabrani su nekadašnja funkcionerka i poslanica Demokratske stranke Srbije u srpskom parlamentu Donka Banović, bivši sudija Specijalnog suda za borbu protiv organizovanog kriminala Vladimir Vučinić i dosadašnji poverenik Narodne stranke za Beograd Dušan Raičković.

Izabrani predsednik gradskog odbora i potpredsednik stranke Nikola Jovanović rekao je da ih čeka velika borba, te da će beogradski odbor biti „udarna pesnica u borbi za slobodu i ekonomsko dostojanstvo gradjana“.

On je obećao da će sa članovima gradskog i opštinskih odbora u Beogradu raditi ne samo u kancelariji, nego i „rame uz rame“ sa njima na terenu.

Jovanović je naveo da želi da promeni loš sistem, da gradi moderan Beograd i, upućujući niz kritika aktuelnoj vlasti, naveo da je sramota što Beograd nema metro, nema luku na dve velike reke koje protiču kroz grad, kao i da je sramota što nema rečnu flotu.

On je kazao da oni moraju da budu „čuvari duha Beograda koji je stariji i od srpske države“ i da ne smeju dozvoliti aktulenoj vlasti da „zabetoniraju tragove svih velikih civilazacija“.

Jovanović je kazao i da je u Beogradu od 1.600.000 upisanih birača svega 350.000 glasalo za SNS te da moraju da se bore za milion onih koji nisu želeli da glasaju za aktuelnu vlast i koji čekaju alternativu.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić podsetio je da je stranka osnovana pre godinu dana, da brzo raste i da će osnivanje beogradskog odbora dati „vetar u ledja“ narodnjacima da se još brže šire.

On je kazao da je odluka o tome da Narodna stranka bude u Beogradu deo odborničke grupe Saveza za Srbiju, prelomna tačka u političkom životu Srbije i opozicionom delovanju koja će doneti promene.

Jeremić je kazao da je Narodna stranka najznačajniji temelj Saveza i da je Savez pokazatelj da ljudi različitog mišljenja  mogu slobodno da iznose svoje stavove i normalno razgovaraju i da je to pokazatelj da nacionalno i gradjansko mogu zajedno.

On je rekao i da se aktuelna vlast neće promeniti dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima bezrezervnu podršku medjunarodnog faktora i naveo da o crtanju novih granica u ime Srbije u SAD pregovara bivši britanski premijer Toni Bler.

Osnivačkoj skupštini beogradskog odbora Narodne stranke prisustvovao je kao gost i inicijator osnivanja Saveza za Srbiju i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas, koji je na čelu odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar