Nikola Tarbuk, novi generalni sekretar SKGO

Nikola Tarbuk izabran je na današnjoj Skupštini Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) za novog generalnog sekretara te zajednice lokalnih samouprava u Srbiji.

On je na tom mestu nasledio Djordja Staničića čiji je bio zamenik.

Za predsednika SKGO izabran je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca. Dosadašnji predsednik SKGO bio je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Tarbuk je rekao da ga hrabri činjenica da „postoji snažan temelj na kojem treba da nastavi rad na razvoju lokalne samouprave“.

„Izuzetna mi je čast da predvodim izuzetan tim profesionalaca i kvalitetnih ljudi koji rade u stručnoj službi SKGO. Prethodnih 16 godina, koliko sam deo ovog tima, nastojali smo da budemo pravi predstavnik lokalnih vlasti i da pružimo kontinuiranu podršku svim članicama i verujem da smo u tome uspevali“, rekao je Tarbuk i dodao da je moto organizacije „SKGO kuća svih gradova i opština, odnosno jedna adresa svih lokalnih vlasti“.

Cvetanović je rekao da mu je ukazana velika čast i da će nastaviti da dosledno sprovodi zajedničku misiju, razvoj i efikasno funkcionisanje svih lokalnih samouprava u cilju boljeg života gradjana i funkcionisanja privrede.

„Mi smo dobar tim koji odlikuje hrabrost, borbenost i odlučnost u daljem sprovodjenju reformi Ministarstva državne uprave lokalne samouprave i Vlade Srbije“, rekao je Cvetanović, obraćajući se Tarbuku.

Staničić je poželeo Tarbuku uspeh u radu i istakao da je „jako energičan, obrazovan i spretan i da misli da će biti na usluzi svima za ostvarenje ciljeva iz strateškog plana“.

Zahvalio je dosadašnjim saradnicima i partnerima u projektima koje sprovodila SKGO.

Staničić je kazao da će i dalje nastaviti da podržava rad SKGO jer entuzijazma ima iako energije možda malo manje.

„Ne moram da dajem posebna obećanja da ću biti sa vama, svakako da, jer drugačije i ne umem, ceo život sam se bavio lokalnom samoupravom, sem nekih godina u vreme inflacije, počeo sam 1. februara 1979. godin“, rekao je Staničić.

Njemu je uručena posebna zahvalnica SKGO za višedecenijski rad u cilju unapredjenja lokalnih samouprava.

Glavna tema današnje godišnje Skupštine SKGO bila je „Strateški pravci jačanja lokalne samouprave“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar