Nikolić predložio nove kandidate za Odbor Agencije za borbu protiv korupcije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dostavio je Skupštini Srbije novu listu sa dva kandidata za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Nikolić je sada predložio Nenada Tešića i Marka Blagojevića, jer prethodni kandidati nisu ispunjavali sve uslove predvidjene Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije.

„Smatram da predloženi kandidati poseduju stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije člana Odbora Agencije za borbu protvi korupcije“, naveo je Nikolić u obrazloženju.

Nenad Tešić predaje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i član je Komisije predsednika Srbije za pomilovanje, a Marko Blagojević radi u Predsendištvu Srbije kao viši samoslani stručni saradnik za kadrovsko-normativne poslove.

Odbor Agencije trenutno ima šest od ukupno devet predvidjenih članova.

Organizacija Transparentnost Srbija pozvala je Skupštinu da se o kandidatima za sva tri upražnjena mesta izjasni što pre i istovremeno, kada već to nije učinila onim redosledom kojim su kandidature podnošene od aprila 2015. godine do danas.
 
Nikolić je za članove Odbora prvobitno predložio generalnog sekretara predsednika Srbije Nedeljka Tenjovića i samostalnu stručnu saradnicu savetnika predsednika Republike za kulturu i odbornicu u Skupštini Beograda Sanju Marić.

Transparetnost je navela da su Nedeljko Tenjović i Sanja Marić, prema dostupmim podacima, članovi SNS-a ili su to bili neposredno pre podnošenja kandidature, kao i da su kandidati na novoj listi Nikolićevi saradnici ali ispunjavaju zakonske uslove jer nisu članovi stranke. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar