Nikolić: Srbija trpi zbog politike solidarnosti koju vodi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je večeras da Srbija trpi zbog politike solidarnosti koju vodi, ali da tu politiku neće promeniti.

„Premijer Hrvatske (Zoran Milanović) je rekao da će Srbija imati veću štetu od Hrvatske zbog zatvaranja granice. Da li je važno da li je šteta manja ili veća? Štete ne sme da bude“, rekao je predsednik na sastanku sa delegacijom koju predvodi predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti.

On je Čakrabartiju pružio uverenje da je Srbija iskreno posvećena evrointegracijama i izrazio očekivanje da prva poglavlja budu otvorena do kraja godine, ali i dodao da su okolnosti veoma teške, jer je Srbija ponovo suočena sa krizom zbog zatvaranja granice sa Hrvatskom.

Kako su saopštili iz Nikolićevog kabineta, predsednik EBRD Suma Čakrabarti je pohvalio i pozdravio konstruktivan pristup Srbije u rešavanju migrantske krize i istančan osećaj za probleme sa kojima se suočavaju migranti. 

„Mi smo veoma zabrinuti zbog narastajućih tenzija i bilo bi veoma loše da se pokvari postignuta regionalna saradnja“, naglasio je Čakrabarti i dodao da veruje u dijalog. 

On je dodao da će zatvaranje granica i tenzije imati negativne posledice na ekonomije regiona. 

Čakrabarti je pohvalio ogroman napredak Srbije u sprovođenju reformi i naglasio da je svestan koliko je bilo teško sprovesti neophodne mere. 

„Ekonomija Srbije se oporavila, doneli ste nove zakone, u toku je privatizacija i imate razlog da budete zadovoljni“, rekao je Čakrabarti i naglasio da je EBRD spremna da investicije podigne na veći nivo naročito u oblasti privatizacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar