Nikolićev kabinet dematuje navode o nepravilnostima u radu Fondacije

Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića demantovao je danas navode pojedinih medija o finansijskim nepravilnostima u radu Fondacije njegove supruge Dragice Nikolić.

„Rezultati Fondacije ‘Dragica Nikolić’ su merljivi i proverljivi, prikupljanje i trošenje sredstava se obavlja isključivo preko žiro računa, a poslovanje je u skladu sa propisima Republike Srbije“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da „postoje pojedinci koji po svaku cenu preko svojih sredstava informisanja na najprljaviji mogući način pokušavaju da omalovaže i diskredituju predsednika Nikolića, a pri tome, ne prezaju ni od čega, pa ni od toga da bez ikakvih posledica kaljaju njegov ugled i ugled njegove porodice i saradnika“.

Iz kabineta predsednika Tomislava Nikolića precizirali su da se za plate, zakup prostorija i sve ostale režijske toškove Fondacije izdvaja tri odsto od primljenih donacija, što je, kako je ocenjeno, primer štedljivosti i odgovornog ponašanja.

Navedeno je i da je Fondacija najveći deo sredstava uložila u rekonstrukciju i opremanje porodilišta i ustanova zdravstvene zaštite u Vranju, Vršcu, Beogradu, Kikindi, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru, Paraćinu, Somboru, Subotici, zatim u lekove, obnovila je park u Kragujevcu i škole u Beogradu.

Podseća se i na aktivno učešće Fondacije u obnovi tokom poplava 2014. godine.

Dodaje se da Fondacija učestvuje u nizu aktivnosti koje treba da utiču na povećanje nataliteta i brige o najuspešnijoj deci u Srbiji, pa tako svake godine nagradjuje najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola, stipendira usavršavanje u inostranstvu, pomaže odlazak talentovane dece na medjunarodna takmičenja, finansira manifestacije, od kojih je najveća Radost Evrope, a svake godine dodeljuje novogodišnje paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica i deci sa smetnjama u razvoju.

Kao neke od bitnih aktivnosti izdvojene su i podrška izgradnji Centra za vantelesnu oplodnju u Kragujevcu, zdravstvene ambulante u Šumaricama i obnova porodilišta u Aleksincu.

Prošle nedelje Ministarstvo unutrašnjih poslova demantovao je pisanje lista Blic, koji je preneo da inspektori Odeljenja MUP-a za privredni kriminal od prošle nedelje proveravaju poslovanje te fondacije i da se sumnja da je umesto na gradilištima u nečijim džepovima završilo pola miliona evra.

Blic je preneo i da su zbog policijskih provera obustavljena plaćanja za sve ugovorene priloge, uključujući i za bolnicu u Kraljevu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar