Niš: Odbornica Jedinstvene Srbije isključena iz odborničke grupe zbog stava o aerodromu

Odbornica Jedinstvene Srbije Jelena Djordjević danas je isključena iz odborničke grupe te stranke, pošto je u četvrtak najavila da će u Skupštini grada Niša glasati protiv odluke da se niški aerodrom „Konstantin Veliki“ besplatno ustupi državi.

Odluku o isključenju saopštio je Gradski odbor Jedinsvene Srbije Niš, uz napomenu da je podnet i zahtev centralnim organima stranke da se hitno pokrene postupak za njeno isključenje.

„Jelena Djordjević je pre dolaska u Jedinstvenu Srbiju bila član i odbornik političke stranke Dveri, a pre toga političke stranke Socijaldemokratske partije Srbije, tako da ne iznenadjuje činjenica brze promene njenog političkog stava“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Gradski odbor Jedinstvene Srbije mišljenja da je za aerodrom „Konstantin Veliki“ bolje da predje u vlasništvo države, tako da je iz tog razloga doneta odluka o isključenju odbornice.

Odbornička grupa Jedinstvena Srbija-Ruska stranka je članica vladajuće koalcije u niškom parlamentu koju predvodi SNS.

Jelena Djordjević juče je najavila da će dalju borbu za Niš i Nišlije nastaviti kao nezavisan odborniki pošto istupa iz odborničke grupe Jedinstvena Srbija.  

„Odluka da se niški aerodrom preda na upravljanje državi nije u interesu Niša i gradjana Niša i ja za takvu odluku ne mogu da glasam jer sam kao odbornica dužna da u prvi plan stavljam opšti, a ne stranački ili pojedinačni interes“, kazala je Djordjević.

Ona je istakla da trpi pritiske zbog svog stava, ali da bi volela da i ostali odbornici iz vladajuće koalicije slede njen primer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Konacno neko sa kicmom.