Nova ekonomija: Deo kupljene opreme za Klinički centar Srbije i dalje u magacinu

Deo opreme koja je kupljena za renovirani deo Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS) još uvek stoji u magacinu, iako je taj deo otvoren u februaru 2022. godine, tokom predizborne kampanje za aprilske izbore, piše danas portal Nova ekonomija.

Portal dodaje da je Državna revizorska institucija (DRI) upozorila da UKCS nije popisao medicinsku i nemedicinsku opremu i nameštaj koji je ministarstvo zdravlja nabavilo za potrebe opremanja novih delova te zdravstvene ustanove.

Vrednost opreme o kojoj nije uspostavljena potpuna i tačna evidencija je oko 100 miliona evra, piše u izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja UKCS za 2021. godinu koju je sproveo DRI.

UKCS je, kako prenosi Nova ekonomija, odgovorio na te zamerke i naveo da je nalogom od 5. decembra 2022. godine oprema „evidentirana na pripremi u magacin“.

U odgovoru UKCS navodi se da se oprema sukcesivno pušta u upotrebu, kao i da je do sada pušten u radi Pejsmejker centar, Klinika za endokrinu hirurgiju i Klinika za endokrinologiju, a navedena oprema navodno je puštena u rad nalozima iz decembra 2022. godine.

U odgovoru UKCS ne navodi se kolika je vrednost opreme koja je smeštena u magacinu, a koja nije bila evidentno uknjižena i evidentirana skoro godinu i po dana nakon potpisivanja ugovora o njenoj nabavci.

Portal navodi da UKCS nije odgovorio na njihova pitanja o tome koja oprema se trenutno nalazi u magacinu.

UKCS i dalje nije u potpunosti renoviran, a ministarstvo zdravlja kupilo je opremu i za delove na kojima nisu završeni ni građevinski radovi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Za svo kostanje te medicinske opreme neko iz vlasti i spodoba odani vlasti imali su plan da te vrednosti novcanih sredstava prisvoje za sebe,ako to vec bar delimicno nisu ucinili.E moj neduzni Narode Srbije evo kako arce budzet koji se puni od narodnog znoja i muke,a ne ovih iz vlasti.A kad se dodje do obolenja tad prednost imaju vlas i spodobe iz vlasti,kako u Srbiji tako i inozemstvu,dok neduzni narodi Srbije cekaju na red i dugogodisnja zakazivanja,pa ko pretekne.Bagro zvana vlast,tesko ste i pretesko breme za neduzni narod Srbije.Skidajte se sa grbace neduznog naroda Srbije.Odnela vas sodoma i gomora sto pre.