Nova: Režim sa plagiranja diploma prešao na plagiranje naslovnih strana

Nova stranka ocenila je danas, povodom lepljenja lažnih naslovnih strana nedeljnika NIN, da je taj slučaj još jednom pokazao da su pritisci na slobodu medija u Srbiji sve snažniji i brutalniji.

„I dok sa jedne strane predsednik Aleksandar Vučić koristi svaku priliku da se samoproglasi faktorom mira i stabilnosti u regionu, sa druge u prvom redu Narodne skupštine i dalje sedi osudjeni ratni zločinac, od kojeg se i učio politici, dok se za obračun sa slobodnim medijima, koji odbijaju da budu propagandno orudje u njihovim rukama, sada koriste i fotografije ubica premijera Zorana Djindjića na plakatima i flajerima“, navela je Nova stranka.

Ta stranka je ocenila da umesto da se nadležno tužilaštvo po hitnom postupku posveti istraživanju afere Krušik, čovek koji je razotkrio mafijašku spregu sedi u kućnom pritvoru a vlasti se „razračunava sa novinarima lepljenjem lažnih naslovnih strana po ulicama“.

„Nova stranka stoga ne može a da ne pita da li je ovo tek njihov manir plagiranja na delu, pa su svoju stručnost, osim na diplomama i doktoratima, odlučili da pokažu i na naslovnicama nedeljnika, ili je u pitanju nastavak relativizacije zločina i organizovanog kriminala koji je služio režimu 90-tih godina“, dodaje se.

Iz Nove su najavili da će o svemu tome izvestiti predstavnike Evropskog parlamenta na sastanku krajem iduće nedelje i da će ih iznova upozoriti da se sloboda medija, sloboda izražavanja i vladavina prava sve snažnije gaze u Srbiji.

„Pružamo doslednu podršku kako nedeljniku NIN, tako i retkim predstavnicima slobodnog novinarstva u Srbiji, poput dnevnog lista Danas, televizije N1 i nekolicine drugih koji se trude ne samo da opstanu na zatrovanom medijskom nebu Srbije, da iznad svega očuvaju čast svoje profesije i nastave da izveštavaju gradjane o svemu što ih, umesto ka Evropskoj uniji i evropskom standardu života, vuče nazad, u najmračniju deceniju novije srpske istorije“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar