Nova: Saobraćajna nesreća pod Avalom ponovo ukazala na alarmantno stanje u vozilima GSP-a

Beogradski odbor Nove stranka je saopštio danas da je pukom srećom izbegnuta tragedija u podnožju Avale, gde se zapalio i u potpunosti izgoreo autobus gradskog prevoza na liniji 408, koji saobraća od Voždovca do Ralje, ponovo postavljajući pitanje bezbednosti gradjana „koji se usude da kroče u neko od vozila GSP-a“.

„Gradski odbor Nove stranke Beograd nebrojeno puta do sada je upozoravao na više nego alarmantne situacije i stanja u kojima se nalaze sama vozila, a koja svakodnevno ugrožavaju živote Beograđana. Razvaljena vrata, kablovi koji vise nad glavama putnika, neispravno grejanje i rashladni sistemi nažalost su sinonim za javni prevoz ne samo prestonice, već i svih gradova Srbije“, saopštio je Gradski odbor stranke.

„Upravo zbog toga smo javno zahtevali da se gradjanima da na uvid izveštaj sa vanredne tehničke kontrole koju su morali da prođu svi autobusi, trolejbusi i tramvaji. Do toga ne samo što nije došlo, već su bahatost i nemar gradskih čelnika ponovo dobili svoje odličje u jučerašnjoj teškoj saobraćajnoj nesreći podno Avale“, piše u saopštenju.

Beogradski odbor NOVE zahteva hitnu reakciju nadležnih inspekcija, jer životi naših sugrađana nisu igračka u rukama nekog Vesića, Radojičića i njima sličnih, „barem kako bi vozila GSP-a saobraćala iole bezbedno do proleća iduće godine, kada ćemo ih prvo na lokalnim, a potom i gradskim izborima, sve zajedno poslati u prošlost, a Beograd učiniti modernom evropskom prestonicom 21. veka, kakav i treba da bude“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar