Nova stranka: Nadležni da ispitaju pretnje škotskog fašiste Mariniki Tepić

Nova stranka zatražila je danas od nadležnih organa da ispitaju kako se navodi, „prikrivene pretnje“ koje je putem Fejsbuka poslanici te stranke Mariniki Tepić uputio „militantni fašista“ Džim Douson.

Nova je u saopštenju ocenila da je Douson u Srbiji našao „sigurnu kuću“ i da „očigledno uživa veliku zaštitu ovdašnjih vlasti čim se oseća tako sigurnim da narodnoj poslanici Mariniki Tepić preko društvenih mreža upućuje prikrivene pretnje“.

„Upravo je Marinika Tepić u Skupštini upitala predstavnike vlasti šta jedan militantni fašista radi u Srbiji i ko ga štiti, ali odgovor nije dobila. Umesto ministara, šefa BIA i predsednice Vlade, oglasio se Douson lično ironičnim rečima: ‘GospodjoTepić, iz Belfasta s ljubavlju: Kosovo je Srbija – Bog želi’ „, piše u saopštenju.

Nova je dodala da je Douson već proteran iz Madjarske kao „pretnja po nacionalnu bezbednost“ kao i da je tokom boravka u Srbiji redovno objavljivao fotografije sa sveštenicima i „dugim cevima“, potpisujući ih kao „ratne sveštenike“.

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić kazala je ranije tokom skupštinske sednice da je došla do informacija da je u Srbiji od maja do juna boravio Škotlandjanin Džim Dolson.

Po njenim rečima, to je fašista poznat u svetu, bio je angažovan i u kampanji Donalda Trampa, i zabranjen mu je ulazak u Grčku i Madjarsku.

„Kako je moguće da je ovakva individua našla utočište u Srbiji i da donira srpske manastre. A fotografije donacija koje se javno mogu videti ne sadrže hranu, ni lekove, već više liče na duge i kratke cevi u obliku oružja?“, upitala je Marinika Tepić

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar