Nova Tačijeva provokacija, Haradinaj poručio: Kandidujte se i izađite na izbore

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, najavio je danas da će izbori za gradonačenike četiri srpske opštine na Kosovu i Metohiji biti održani 19. maja.

Gradonačelnici Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana, podneli su ostavke neposredno nakon što je prištinska vlada nametnula sto odsto uvećani poreza za proizvode iz Srbije, 21. novembra prošle godine.

U saopštenju iz Tačijevog kabineta se navodi da u skladu sa „ustavnim, zakonskim ovlašćenjima“, imajući u vidu pismo ministarstva za administraciju lokalne samouprave i nakon konsultacija sa političkim strankama i Centralnom izbornom komisijom, odlučeno je da vanredni lokalni izbori u pomenute četiri opštine budu održani 19. maja.

Premijer privremenih prištiskih institucija, Ramuš Haradinaj, pozvao je danas građane četiri srpske opštine na severu Kosova da se kandiduju za pozicije gradonačelnika i da 19. maja izađu na izbore i glasaju za svoje kandidate.

Haradinaj je na svom Fejsbuk nalogu pozvao građane da izađu na, kako je naveo, fer i demokratske izbore.

„Pozivam na slobodne i demokratske izbore, zasnovane na ustavu, našim zakonima i najvišim međunarodnim demokratskim standardima“, napisao je Hardinaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sever Kosova i Metohijevanredni izbori
Komentari (0)
Dodaj komentar