Novaković: Ana Brnabić izazvala problem u RTV-u, nedopustivo otpuštanje 256 radnika

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas, povodom najave otpuštanja zaposlenih na Radio-televiziji Vojvodine (RTV), da je problem u RTV izazavala premijerka Srbije Ana Brnabić jer je budžetom uskratila tu medijsku kuću za više od 200 miliona dinara.

„Problem u RTV-u izazvala je svojim neprofesionalnim i bahatim ponašanjem predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, jer je budžetom Srbije uskratila RTV za 201 milion dinara“, rekao je Novaković novinarima ispred zgrade RTV-a i dodao da u potpunosti podržava proteste zaposlenih povodom namere rukovodstva da otpusti 256 radnika te kuće.

Novaković je dodao da je to dovelo do dve loše posledice, od kojih je prva da je sa postojećim fondom nemoguće emitovati isti kvalitet i obim programa.

„Druga loša posledica je da otpuštanje žestoko pogadja i redakcije na jezicima manjinskih nacionalnih zajednica. Verujem da multikulturalnost u Vojvodini i Srbiji nema cenu, jer je to vrednost koja snaži i integriše našu zajednicu. Zato je nedopustivo svako ograničavanje i umanjenje mogućnosti informisanja na jezicima nacionalnih manjina“, istakao je Novaković.

Novaković je dodao da rukovodstvo RTV-a prilikom donošenja odluke o otpuštanju 256 radnika nije imalo nikakve kriterijume i to je radilo proporcionalno i ravnomerno pa su zakinuti tehničari, organizatori i novinari u redakciji na sprskom jeziku, kao i u redakcijama na jezicima manjina.

Potpredsednik Narodne stranke rekao je da je posao RTV-a da proizvodi i emituje programe od javnog interesa na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina.

„RTV bi taj posao trebalo da obavlja objektivno, profesionalno i nepristrasno. Nažalost, u RTV-u objektivnost i profesionalnost i istina ne postoje ni u forenzičkim tragovima. Profesionalnost se simulira, imitira i podražava. Uskoro će RTV imati novu zgradu i opremu, a stare laži“, rekao je Novaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar