Obradović: Vlast koristi ideje opozicije kako bi ih obesmislila

Lider pokreta „Dveri“ Boško Obradović ocenio je da vladajuća Srpska napredna stranka „krade ideje“ od opozicije samo da bi ih obesmislila, a ne da bi se njima stvarno bavila.

„Najbolji primer je novouvedeno ministarstvo za porodicu, koje je tu samo da bi vlast medijski fingirala borbu za natalitet, dok Vlada Srbije u svoje prioritete stavlja donošenje zakona o istopolnim partnerstvima. Ili, recimo, novo Ministarstvo za selo, koje vodi političar opšte prakse koji nikakve veze u svom životu nije imao ni sa selom ni sa poljoprivredom, i to u Vladi koja je bukvalno uništila domaćeg seljaka dozvoljavajući nekontrolisani uvoz poljoprivrednih proizvoda iz inostranstva“, napisao je Obradović za portal Direktno.rs.

On je ocenio da je slično sa predlogom povratka redovnog služenja vojnog roka, u formi osnovne vojne obuke od 3-6 meseci, sa kojim je Srpski pokret Dveri kao posebnom kampanjom izašao još 2015. godine, a što je odbila većine stranaka tadašnje vlasti i opozicije.

„Opasnost je u sledećem: svaka dobra ideja koju primenjuje jedan nedemokratski i kriminalni režim može da bude zloupotrebljena za neke potpuno druge motive od onih istinskih i pravih kojim bi trebalo da bude rukovodjena“, naveo je Obradović.

Dodao je da je isto sa zloupotrebom nacionalizma, pa nakon što jedan Vuk Drašković, Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić, Velimir Ilić ili Aleksandar Vučić odigraju svoje lažne patriotske role i od toga naprave karikaturu, mnogi ljudi posle toga ne žele da imaju bilo šta sa nacionalnim političkim idejama koje su im takvi politički tipovi ogadili.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar