Odbor za kontrolu službi bezbednosti odbacio rezoluziju o ratnim zločinima na Kosovu

Odbor za kontrolu službi bezbednosti odbacio je danas rezoluciju o ratnim zločinima na Kosovu ocenivši je kao „još jedan u nizu provokativnih poteza Prištine kojima se podriva dijalog“, saopšteno je iz parlamenta.

Na sednici je ocenjeno da se „vlasti u Prištini svojim potezima trude da svi ostanemo u prošlosti, jer je jedini način njihovog opstanka na vlasti nestabilnost regiona“ i da je vreme da medjunarodna zajednica reaguje na „provokacije Prištine i neprestano urušavanje dijaloga“.

„Umesto pokušaja podrivanja izvanredne i ubedljive pobede Srpske liste na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, očekujemo konačno osudu i reakciju na protivpravno uvodjenje taksi, odbijanje formiranja Zajednice srpskih opština, donošenje suludih rezolucija i svakodnevno ugrožavanje bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji,“ navodi se saopštenju posle sednice odbora koja je bila zatvorena za javnost.

Skupština Kosova usvojila je u 16. maja rezoluciju o genocidu, zločinu protiv čovečnosti i ratnim zločinima koje je, kako se navodi, „bivši režim srpske države počinio na Kosovu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar