Održana vanredna sednica Skupštine EPS-a, primena preporučene cena za komercijalne kupce

Vanredna sednica skupštine Akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) održana je danas, što je ujedno i prva sednica skupštine otkad je ovo preduzeće transformisano u akcionarsko društvo, usvajanjem novog Statuta, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Sednici Skupštine je, osim predstavnika osnivača, odnosno države, ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović prisustvovao je i predsednik Nadzornog odbora EPS-a Jovan Despotović.

Odlučeno je da bude realizovan zaključak Vlade Srbije kojim je preporučena EPS-u cena električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, koja će se primenjivati od 1. maja.

Đedović je posle sednice istakla da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit, preduzeće koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija koji predstoji i bude motor privrednog razvoja zemlje.

„U jeku energetske krize uhvatili smo se u koštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje“, rekla je ministarka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar