Oklopna vozila iz SAD stigla na Kosovo

Viskokomobilna višenamenska vojna vozila (HMMWV) stigla su iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružanim snagama Kosova, objavila je danas RTK2.

Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila „Hamvi“ (Humvee), i podseća da je u julu ove godine kosovska vlada potpisala ugovor o kupovini 51 vozila.

Ceremonija prijema održana je u prostorijama kasarne Bezbednosnih snaga Kosova i na njoj su učestvovali visoki lokalni i zvaničnici američke ambasade.

Sednica kosovske skupštine na čijem će dnevnom redu biti formiranje takozvane vojske Kosova zakazana je za 14. decembar, navodi RTK2 i dodaje da uoči te sednice predsednik skupštine Kadri Veselji boravi u poseti SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kosovooklopna vozila
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Aleksandar

    USA radi sve da sačuva distributivni centar droge za Evropu a ceo plan zdušno finansiraju poreski obveznici cele EU ne misleći na svoju decu. Verovatno su neinformisani o tom delu istine.

  • Milan

    jače je to oklopno vozilo….

  • Anonimni

    PRIJATELJSKI svom cedu. A nasi sada ce da kukumavce kako nemogu nista ( a i nemogu niasta) i „borice se da da ocuvaju mir i stabilnost“-koga? Samo zamajavanje i … Pre nekoliko godina je bila vest kako smo dobil““ 16 ovakvih vozila a Kosovo sada 51 ?i

    • Anonimni

      Pa istini za volju mi smo dobili dzabe 16kom a oni su kupili. Inace na bojnom polju taj hamer ne vredi mnogo, obicna zolja ga probije kao od sale a da ne govorim o nekom ozbiljnijem PO sredstvu kao sto je osa, fagot,maljutka, bumbar itd kojima nasa vojska raspolaze.