Olenik: Orlić zabranio da izaslanik Zelenskog da izjavu novinarima u zgradi parlamenta

Poslanik koalicije „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ Aleksandar Olenik izjavio je da je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zabranio danas poslaniku parlamenta Ukrajine da se danas obrati novinarima u skupštinskom holu.

„Završili smo sastanak sa delegacijom Ukrajine u Skupštini. Posetili su nas poslanici Venislavski, Kopitin i Herasimenko. Vladimir Orlić je zabranio poslaniku Fediru Venislavskom, inače poslaniku i predstavniku predsednika Ukrajine da se obrati novinarima u holu. Sramno za sve nas“, rekao je Olenik agenciji Beta.

On je na Tviteru objavio i fotografije sa sastanaka koje je imala ukrajinska delegacija u Skupštini Srbije.

Na jednoj od fotografija vidi se da je delegaciju Ukrajine, pored Olenika, danas primio i predsednik skupštinske Grupe prijateljstva sa Ukrajinom Milovan Drecun.

Tom sastanku je prisustvovao i ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač.

Olenik je Beti rekao da su on i Venislavski, nakon zabrane, izjavu novinarima dali ispred zgrade Skupštine Srbije.

To je bila prva zvanična delegacija Vrhovne Rade, odnosno Skupštine Ukrajine, koja je došla u posetu Skupštini Srbije nakon početka agresije Rusije na njihovu zemlju.

Olenik je rekao da je sa kolegama iz Ukrajine razgovarao o poboljšanju saradnje, ali i o intenziviranju pomoći Srbije građanima Ukrajine.

U delegaciji su bili poslanici iz Ukrajine Igor Kopitin, Fedir Venislavski i Ihor Herasimenko.

Poslanici iz Ukrajine u Srbiju su došli na Olenikov poziv.

Oni su u dopisu Oleniku naveli da sastanak predstavlja odličnu priliku za jačanje međuparlamentarne saradnje između Ukrajine i Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar