Olenik: Proterati ruskog ambasadora iz Srbije

Poslanik koalicije „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ Aleksandar Olenik izjavio je danas da ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Bocan Harčenka treba „proterati“ iz Srbije jer se meša u zvaničnu politiku države.

„Ruski ambasador Bocan-Harčenko je zaslužio proterivanje nakon sramne izjave da ne smemo prihvatiti francusko-nemački plan plan za Kosovo, i to posle 154 glasa ‘za’ u skupštini“, naveo je Olenik u saopštenju za javnost.

Optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da „nema hrabrosti ni da mu odgovori“.

„Zato mi, politički predstavnici Vojvođana, zahtevamo njegovo proterivanje“, poručio je Olenik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • laik

    Ovaj čovek bi morao na pregled. Šta da radimo ambasadoru USA bez koga ne možeš i ne smeš ni teglu ajvara da otvoriš? Čovek se za sve pita , od sastava vlade, investicija, pregovora sa Prištinom,…do gej parade. I uz put je jako ljut na nas što spominjemo da su nas bombardovali, jer Bože, kada ćemo to da zaboravimo i prestanemo da pričamo o tome. O ostalim ambasodorima zemalja Kvinte ne treba trošiti reči. Šta činiti sa ambasodorima zemalja koji ne poštuju teritorijalni integritet zemlje domaćina gospodine Olenik? Šta kaže tvoj blistavi um, kako postupati sa onima koji gaze prava „malih“ država i do Bečke konvencije im je stalo isto koliko i do lanjskog snega ili ljudi u Ukrajini, Rusiji, Srbiji, Iraku, Libiji, Siriji,… da ne nabrajam dalje. Tužno je pravo koje ti štitiš i još tužniji narod koga ti pretstavljaš u Skupštini.