Omladina Demokratske stranke: Demokratska omladina nije deo DS već neformalna grupa gradjana

Omladina Demokratske stranke saopštila je danas „da se ogradjuje od saopštenja koja stižu od grupe koja se predstavlja kao Demokratska omladina i koju čine pojedinci iz samoizabranog rukovodstva koje je, na stranačkim statutom propisan način, raspušteno odlukom Izvršnog odbora Demokratske stranke, a na predlog stranačkog Predsedništva“.

Omladina Demokratske stranke obavestila je javnost da „svako saopštenje koje stiže od takozvane Demokratske omladine mimo zvaničnih kanala komunikacije treba smatrati saopštenjem neformalne grupe gradjana koja se lažno predstavlja a ovim putem molimo i profesionalne medije da nam pomognu u borbi protiv kradje identiteta“.

U saopštenju se navodi i da je „organizacija Demokratske omladine sastavni deo Demokratske stranke, i da ne može da vodi svoju samostalnu politiku mimo stranke, niti da predstavlja nezavisnu političku organizaciju“.

„Imajući u vidu osnovne postulate naše unutarstranačke demokratije, a na osnovu ovog ‘saopštenja’ grupe pojedinaca, sa žaljenjem možemo da konstatujemo kako se još jednom potvrdilo da je odluka o raspuštanju organa Demokratske omladine bila jedino moguća i ispravna posle nelegalno sprovedenih izbora koji su organizovani upravo u cilju instrumentalizacije podmlatka naše stranke u unutarstranačkoj borbi, a od strane iste grupe koja već duže vreme u javnosti istupa protivno zvaničnoj politici Demokratske stranke“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje „Demokratska omladina sada funkcioniše u povereništvu i sprema izmene Pravilnika o radu kako bi ujedinjenje u snažnu Demokratsku stranku spremno dočekali i na omladinskom nivou“.

Predsedništvo Demokratske stranke je u novembru prošle godine, zbog „neposlušnosti“, raspustilo više opštinskih odbora stranke u Beogradu, kao i nedavno izabrano rukovodstvo stranačkog podmlatka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar