Oslobodjenje: Gubitkom KiM, Srbija bi ugrozila svoju egzistenciju i spoljnopolitičku poziciju

Predsednik Pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević i poslanik Jedinstvene Rusije u Ruskoj državnoj dumi Anatolij Karpov zaključili su da bi gubitkom Kosova i Metohije Srbija „ugrozila svoju egzistenciju, ali i spoljnopolitičku poziciju“.

Kaprov je istakao značaj Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i podrške koju Rusija pruža Srbiji po tom pitanju, saopštio je danas Pokret Oslobodjenje.

„Složili smo se da je Kosovo suština srpskog identiteta i da ne smemo da dopustimo da ga izgubimo“ saopštio je Djordjević nakon sastanka u Moskvi.

Prošle nedelje je potpisan sporazum o saradnji izmedju Fonda mira, koji je osnovao Anatolij Karpov i Skupštine naroda Evroazije u kojoj je zamenik generalnog sekretara Mladjan Djordjević.

Djordjević i Karpov – koji je višestruki prvak sveta u šahu, odigrali su partiju šaha, nakon čega je Kaprov potpisao tablu koja će biti prodata na humanitarnoj aukciji u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • LEPOSAVA

    Republika Srbija,od potpisivanja dejtonskog sporazuma,prakticno nema nikakvih pravnih mogucnosti,da svoju teritorijalnost prosiri na podrucje KIM.Prema tome,ne vidim,kako bi to Srbija izgubila bilo sta,priznavanjem de jure da se Kosovo nedozvoljeno od strane srbije,proglasilo kao nezavisno….