Oslobodjenje: Vučić još nije objavio detalje o sastanku sa Srbima sa Kosova

Predsednik pokreta „Oslobodjenje“ Mladjan Djordjević saopštio je da je istekao rok u kojem je Aleksandar Vučić obećao da će javnost saznati zaključke sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i odgovoriti da li je energetski sistem u pokrajini prešao potpuno pod kontrolu Prištine.

Djordjević je u saopštenju napomenuo da je Vučić u sredu izjavio da će gradjani „o zaključcima biti obavešteni u naredna 72 sata“, a da se to do danas nije dogodilo.

„Šta se dešava sa energetikom na Kosovu i Metohiji? Zašto je ovaj strateški sistem predat Albancima? Ko će snabdevati srpska domaćinstva strujom? Šta Srbi na Kosmetu uopšte mogu da očekuju, da li će prištinsko preduzeće retroaktivno naplaćivati i seći im struju i na taj način vršiti novi pritisak na srpsku zajednicu“, upitao je Djordjević.

U saopštenju je naveo da je očigledno da se sastanak sa Srbima ticao predaje energetskog sistema prištinskoj kompaniji, budući da su delegaciju koja je primila Srbe sa Kosova, pored Vučića, činili i ministarka energetike Zorana Mihajlović, kao i direktori javnih preduzeća Elektroprivreda Srbije i Elektromreža Srbije.

„Ili je Aleksandar Vučić toliko nesposoban da ne ume da poštuje rok od 72 sata koji je sam sebi postavio, ili je ovo pokušaj da se sakrije još jedna izdaja – predaja elektroenergetskog sistema Albancima“, zaključio je lider pokreta „Oslobodjenje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar