Osmani: Novoizabrani gradonačelnici da stupe na dužnost u zakonskom roku i rade za dobrobit …

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da gradonačelnici izabrani u četiri severne opštine moraju da stupe na dužnost u zakonskom roku, i da rade za dobrobit građana tih opština.

Prema njenim rečima, bojkot izbora Srba koji žive u ovim opštinama „nije bio dobrovoljan“, nego iznuđen.

„To je bio iznuđeni bojkot koji je u Srbiji podsticao (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, a sprovodile njegove nelegalne i kriminalne strukture na severu Kosova, koje su stalno zastrašivale, ucenjivale i pretile građanima, Srbima na severu“, rekla je Osmani.

Dodala je da u kosvskim ustavnim i zakonskim rešenjima nema određenih cenzusa u vezi broja građana izašlih na izbore, dok gradonačelnici i svi izabrani zvaničnici imaju obavezu da polože zakletvu i počnu sa radom u zakonskim rokovima.

Osmani je istakla da je važno da svi gradonačelnici rade sa građanima koji žive u ove četiri opštine, i da će projekti, administrativne službe i bezbednost biti u njihovom interesu.

Ranije danas je Erden Atić je preuzeo dužnost gradonačelnika severne Mitrovice, a nakon polaganja zakletve izjavio je da će raditi za dobro svih građana, bez razlike i diskriminacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar