PKS: Kupovinom proizvoda sa znakom Čuvarkuće vrednost ostaje u Srbiji

Podrška projektu Stvarano u Srbiji jednog od najvećih domaćih trgovinskih lanaca u zemlji, Univereksporta, veoma je značajna, jer svakog dana više 120.000 kupaca u 176 maloprodajnih radnji može da kupi proizvode sa žigom „Čuvarkuće“ i na taj način najbolje doprinese srpskoj ekonomiji, rekao je danas sekretar Udruženja trgovine Privredne komore Srbije Žarko Malinović.

On je zajedno sa direktorkom marketinga Univereksporta Oliverom Ćirković u pretprazničnoj kupovini predstavljao i birao „Čuvarkuće“ u tržnom centru Promenada u Novom Sadu.

Žig „Čuvarkuča“ je garancija da su proizvodi kvalitetni i imaju najmanje 80 odsto vrednosti stvorene u Srbiji.

Po rečima Malinovića, „kupujući proizvode sa žigom ‘Čuvarkuća’ mi čuvamo našu zemlju, obezbedjujući novac i za prosvetu i za infrastrukturu i sve ostale društveno bitne oblasti“.

„Kada kupimo ‘Čuvarkuću’, ostane nam tri puta više novca u budžetu, što je posebno značajno u vremenu u kojem cene sirovina rastu i bitno je smanjiti uticaj globalnih kretanja na našu ekonomiju i tržište“, rekao je Malinović.

Dodao je da je veoma značajno što su više od 85 odsto prehrambeno – preradjivačkih proizvoda na policama svih trgovina u Srbiji domaći proizvodi.

„Takodje, važan je jak most izmedju kupaca i proizvodjača, kao što je lanac Univereksport, jer na taj način možemo da obezbedimo jačanje srpske ekonomije“, ocenio je Malinović.

Olivera Ćirković je istakla da Univereksport kao najveći domaći trgovinski lanac ima odgovornost da na njegovim policama budu domaći proizvodi.

Ona je i dodala da je Univereksport otišao korak dalje jer je to trgovinski lanac koji ima sopstvenu proizvodnju domaćih proizvoda koje plasira kroz svoju prodajnu mrežu.

U Univereksportovim prodavnicama zastupljeno je 116 „Čuvarkuća“ .

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar