„Plan da se optuže Srbi za silovanje 20.000 Albanki“

Na Kosovu se vodi akcija koja za cilj ima da optuži Srbe za navodno silovanje 20.000 Albanki na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine, izjavio je za „Srpski telegraf“ ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

– Na Kosovu se vodi akcija koju je smislila jedna lobi grupa, odnosno marketinška agencija. Oni hoće da iskoriste činjenicu da se u svetu vodi borba protiv nasilja nad ženama, protiv silovanja, a naročito silovanja i nasilja za vreme ratnih konflikata. Za to sada na Kosovu već postoje navodni spiskovi i peticije da je 20.000 žena prijavilo da je silovano 1999. na Kosovu – rekao je Dačić.

Kako bi sve delovalo uverljivije, lobisti su targetirali trojicu poznatih pripadnika tadašnjih vojnih jedinica, Milorada Ulemeka Legiju, Nebojšu Pavkovića i Gorana Radosavljevića Gurija, navodi list.

Upravo iz tog razloga, dodaje Dačić, sada na svakoj sednici Saveta bezbednosti kosovska ambasadorka Flora Čitaku govori o tome, „a Srbiju je nekako sramota da lažemo, a čak i da pominjemo stvarne žrtve“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Ivica DačićKosovo
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nije to loše, onda ne mogu da nas optužuju za ratovanje, jer su Srbi J…..li a ne ratovali! ( Ne verujem one su lojave i smrdljive)

  • Free Market

    Sta 20 000 ma najmanje 200 000 hahaha