Počelo formalno učlanjivanje u inicijativu Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da je omogućila formalno učlanjenje u pokret u cilju „stvaranja snažne organizacije koja će naš grad i državu, iz ruku korumpirane političke elite, vratiti u ruke gradjana i gradjanki“. 

Navodeći da je prethodnih dana, pokretu pristupilo više od 250 članova, iz inicijative su saopštili da žele da okupe „sve one ljude koji su učestvovali na protestima i akcijama, pisali analize i istraživanja, tužbe i prijave i koji su bili podrška i motor inicijative Ne davimo Beograd do sada“.

„Verujemo da u našem gradu postoji veliki broj ljudi koji je spreman da deo svog slobodnog vremena posveti postizanju zajedničkog cilja. To su naše komšije, rodbina i prijatelji koji dele naše vrednosti i koji na svojoj koži osećaju težinu situacije u kojoj se naš grad i zemlja nalazi“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da gradjani mogu pronaći detaljnije informacije o inicijativi Ne davimo Beograd, programu, etičkom kodeksu, statutu i drugim dokumentima na sajtu www.nedavimobeograd.rs.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Ranko iz Backe

    bole ti ili si glup ili se pravis glup. Kad taj tvoj beograd ukrade sve pare iz Srbije, sta ostaje lokalnoj samoupravi? Vi beogradjani ste nadmeni i beozbrazni.

  • Sreten

    ja bih radje da beogradjani vise ne dave Srbiju, beograd na vodi, na suvom, beograd, beograd….sve se pare slivaju u njihovu kasu, ova drzava kao i da ne postoji, odnosno zivi samo u funkciji svog glavnog grada. A gde su drugi? Kragujevac, Subotica, Novi Sad, Nis, Uzice….

    • Bole

      To da pitas svoje lokalne funkcionere a ne da krivis Beograd za sve. Beograd zivi pre svega od svog budzeta, a za neke kapitalne investicije poput mostova naravno da ce pomoci drzava Srbija jer Beograd je glavni grad, prestonica. Ako je jedna Jagodina mogla da izgradi Akva park kakav takav, Muzej vostanih figura kakav takav i Zooloski vrt, sta su trebali da izgrade Kragujevac, Subotica, Novi Sad i ostali? Gde vam je lokalni budzet? Gde vam je novac koji dobijate od drzave Srbije? Kako to da nista niste izgradili od tog novca? Nego svi znate da su to lokalni serifi pa ne dovodite u pitanje njihov rad pre svega iz kukavicluka. Nece valjda beogradjani da se bore za vase gradove? I zato vam je lakse iz sopstvenog kukavicluka da sve svaljujete na Beograd a lokalnim serifima ne smete ni rec da kazete, spustate pogled kad se voze u besnim kolima, strahujete od njihove bahate dece i rodjaka i onda Beograd kriv… Sledeci put pre nego sto krenes da gledas u tudje dvoriste prvo sredi svoje pa se onda zali.