Počelo okupljanje učesnika Parade ponosa na Cvetnom trgu

Organizatori i učesnici Parade ponosa počeli su da se okupljaju na Cvetnom trgu, sa kojeg će krenuti šetnja, a taj trg je okićen šarenim balonima i zastavama duginih boja.

Na Cvetnom trgu postavljeni su i transparenti sa motoom Parade.

Predstavnik organizacionog odbora Parade ponosa Goran Miletić rekao je danas agenciji Beta da će ovogodišnjem Prajdu prisustvovati učesnici iz oko 20 zemalja, medju kojima će biti predstavnici svih država regiona.

On je dodao da će osim onih koji su na spisku gostiju beogradskog Prajda svake godine, prema njihovim informacijama, još 200 ljudi o svom trošku došlo da podržali Prajd.

Miletić je rekao da je zadovoljan time što je ove godine znatno manje policije i što nije bilo incidenata pre dogadjaja.

On je dodao da je oko 10.30 za saobraćaj otvorena Nemanjina ulica, a da gradjani mogu da se normalno kreću trasom Parade.

Za saobraćaj je zatvorena trasa kojom će se kretati Parada ponosa od Cvetnog trga do Terzija, a vidljive su jake policijske snage na svim punktovima od Moskve do Cvetnog trga. Komunalne službe postavile su metalne i betonske barikade u poprečnim ulicama u odnosu na Ulicu kralja Milana.

Na Cvetnom trgu svi kafići rade uobičajeno, a policija je preventivno zaustavljala gradjane, ali ih propušta.

Za praćenje parade akreditovan je veliki broj domaćih i stranih novinarskih ekipa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar