Počeo skup u Beogradu povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

Nekoliko hiljada gradjana okupilo se večeras na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu povodom godišnjice ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Na skupu nema transparenata, zastava, pištaljki, okupljeni gradjani nose samo sveće, a sa razglasa se puštaju govori Olivera Ivanovića.

Saobraćaj na Studentskom trgu u pravcu ka Terazijama je zatvoren, a nije primetno prisustvo policije.

Na plato kod Filozofksog fakultata stigli su i predstavnici Lokalnog fronta koji su iz Kraljeva za Beograd došli peške kako bi ukazali da „nema strašnije stvari od ubistva neistomišljenika i nerešavanja tog slučaja“.

Trasu od 170 kilomtera od subote do danas prešli su Predrag Voštanić, Vladan Slavković, Nikola Adžić i Bojan Brkić.

Oni će zajedno sa okupljenima prošetati centralnim gradskim ulicama do Hrama Svetog Save u čast Olivera Ivanovića.

Kolona gradjana kretaće se od platoa ka Terazijama, zatim Ulicom Kralja Milana do Slavije, pa Bulevarom oslobodjenja do Hram Sv. Save.

Na plato ispred Filozofskog fakulteta pre početka skupa došao je predsednik udruženja ubijenih i kidnapovanim i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić koji je postavio dva panoa sa slikama Olivera Ivanovića i njegove žene.

Na transparentima koje je Spasić istakao piše „Ćutali ste kada je bio u zatvoru, ćutite i sada“ i „Gde ste bili kada je moj Oliver bio u zatvoru“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar