Pokret slobodnih gradjana traži smenu Vulina

Pokret slobodnih gradjana (PSG) zatražio je danas smenu ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog dve nesreće u fabrici „Milan Blagojević“ u Lučanima u kojima su dva radnika preminula a dvojica povredjena.

Smena Vulina je zatražena od predsednice Vlade Ane Brnabić i Narodne skupštine uz obrazloženje da su se u roku od 20 dana desile dve nesreće u istoj fabrici i da je „potrebna da u budućnosti ne bi bilo još više žrtava“.

„Smrt dvojice radnika i još dvojica povredjenih u fabrici „Milan Blagojević u razmaku od 20 dana, na najtragičniji način govore o sistemskom odnosu prema radnicima u namenskoj industriji sektora odbrane“, naveo je PSG.

Taj pokret koji predvodi Saša Janković je u saopštenju ukazao da taj sektor „duže od pola decenije vode kadrovi koalicije Srpske napredne stranke (SNS)– od Aleksandra Vučića do Aleksandra Vulina“

„Podsećamo da je posle smrti dvojice radnika pre samo 20 dana Vulin posetio fabriku u Lučanima i uverio se, kako je saopšteno, „kako se na pravi način vodi računa o bezbednosti zaposlenih“, naveo je PSG.

Ocenjuje se i da „njegov odnos prema životima i bezbednosti zaposlenih u namenskoj industriji najbolje osvetljava budućnost njegovog mandata kao ministra vojnog i budućnost Srbije pod režimom SNS“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar