Policija: Nećemo dozvoliti ulazak na Kosovo Vulinu i Djuriću

Policija Kosova angažovala je nadležne jedinice da sprovedu odluku Ministarstva inostranih poslova kojom se zabranjuje ulazak na Kosovo visokim srpskim zvaničnicima, odnosno ministru odbrane Aleksandru Vulinu i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Djuriću, saopšteno je danas iz policije.

„Prema informacijama i izjavama samih srpskih zvaničnika da će uprkos zvaničnoj odluci kosovskih vlasti o zabrani njihovog ulaska na Kosovo oni ostvariti planiranu posetu severu Mitrovice, Policija Kosova je u cilju ostvarivanja odluke državnih organa angažovala relevantne policijske jedinice koje će delovati u skladu sa situacijom i odlukom MIP Kosova“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će ulazak na Kosovo biti dozvoljen samo ličnostima koje imaju službenu dozvolu vlasti.

Portal Kossev ranije je javio da se na severu Kosova od jutros rasporedjuje veliki broj pripadnika specijalnih jedinica Kosova, pozivajući se na izjave svojih čitalaca sa terena.

Čitaoci su tom portalu javili da se to dešava od jutros u 6 časova i da je na putevima primećen veliki broj vozila.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Severa Besim Hoti negirao je da su u pitanju specijalne jedinice već je rekao da je u pitanju interventna jedinica Kosovske policije koja sprovodi „operativni plan“ zabrane dolaska srpskih zvaničnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar