Politički savet PSG: Svi u javnom životu, uključujući Trifunovića, da vredjanje zamene …

Članovi Političkog saveta Pokreta slobodnih gradjana (PSG) pozvali su danas sve učesnike u javnom životu uključujući i predsednika PSG-a Sergeja Trifunovića da se u borbi za bolje društvo pridržavaju načela dijaloga, a na da vredjaju neistomišljenike.
 
„Članovi Političkog saveta PSG-a  duboko su ubedjeni da u društvu za koje se borimo dijalog mora da zameni vredjanje neistomišljenika po bilo kom osnovu“, piše u saopštenju PSG-a.

Članovi Političkog saveta apeluju na sve učesnike u javnom životu uključujući i Trifunovića, da se pridržavaju tih načela i time doprinesu zalaganju za pristojno društvo.

Trifunović je na Tviteru ranije objavio da emisija koju vodi urednica emisije Upitnik na RTS-u Olivera Jovićević postoji da ne bi radila na poziv (za 150 evra na sat), insinuirajući na prostituciju, kao i da će pokret na čijem je čelu kada dođe na vlast legalizovati prostituciju i omogućiti joj da radi svoj posao.

Ispod te objave usledilo je više uvredljivih pretnji i komentara.

Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, kao i RTS osudili su Trifunovićevu objavu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar