Popović (SSP): Obezbedjenju Dobergard za godinu dana pet miliona evra od grada i javnih preduzeća

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je javnu sedicu o metrou obezbedjivalo privatno obezbedjenje „Dobergard“ koje je, kako navodi ta stranka, u poslednjih godinu dana „za poslove od gradske vlasti i javnih preduzeća dobilo pet miliona evra“.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović navela je u saopštenju da su firme „Dobergard“, „Dobergard plus“ i „Sparta Security“ koje imaju istog vlasnika, u poslednjih pet godina utrostručile prihode i to za 13,5 miliona evra.

„Za manje od godinu dana su od ove Gradske vlasti i javnih preduzeća pod njihovom kontrolom dobili pet miliona evra. Tako su dobili poslove od GSP, Štark Arene, Javnog osvetljenja, Gradskog zelenila, Beogradske tvrdjave i Gradske uprave grada Beograda“, rekla je Popović.

Pozivajući se na navode medija, Popović je kazala da je „Dobergard“ obezbedjivao Muzej Jugoslavije i Muzej primenjenih umetnosti kada se u njima desila kradja, a za obe kradje su „osumnjičeni zaposleni te firme“.

„Za kradju iz Muzeja primenjenih umetnosti se tereti i grupa Veljka Belivuka. Bez obzira na ovako ‘dobre’ preporuke, firme su dobile posao obezbedjenja Muzeja grada Beograda za preko 300.000 evra i to ove godine“, navodi Popović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar