Pred skupštinom pristalice SNS i Boška Obradovića, Djilas pozvao na smanjivanje tenzija

Ispred Skupštine Srbije večeras su se okupile dve grupe gradjana koje podržavaju poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Sandru Božić, odnosno lidera Dveri Boška Obradovića, koji su stupili u štrajk gladju.

Izmedju dve grupe gradjana rasporedjeni su pripadnici policije i Žandarmerije a po navodima medija, za sada nije bilo incidenata.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Djilas je, ispred parlamenta, pozvao na smanjenje tenzija.

On je izjavio je da je sve što radi vlast „Gebelsovština“ jer optužuju opoziciju da radi sve ono što oni rade.

„Ja s ovog mesta apelujem na njih još jednom da stanu. Sedite da razgovaramo, da dogovorimo izbore, da smanjimo tenzije“, rekao je Djilas za N1.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju iz predsedništva Srbije preko tv pozvao takodje na smanjenje tenzija i na sprečavanje nasilja.

Pristalice SNS pred parlamentom su uzvikivale „Boško fašisto“ i nose zastave Srbije kao i transparent sa zajedničkom fotografijom predsednika Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Si Djinpinga, uz natpis „Srbi i Kinezi braća zauvek“.

Lider Dveri Boško Obradović juče je započeo štrajk gladju ispred Skupštine Srbije tražeći odlaganje izbora i pregovore vlasti i opozicije posle čega je i dvoje poslanika SNS stupilo u štrajk gladju sa zahtevom da tužilaštvo preduzme mere po Krivičnom zakonu protiv grupe koja je u petak izazvala incident ispred parlamenta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Da li tu (kod nas) opste neko misli na narod, ili svi gledaju samo svoje licne interese? Mislim da nije tesko pogoditi.

  • AV

    Vidi to ovako: Šta god da se desi, nas će ostati, AV će nas sačuvati.