Predsedništvo SNS: Gradjani da izadju na referendum i glasaju za promene

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je da pozove gradjane da izadju na referendum o promeni Ustava Srbije u delu o pravosudju koji je zakazan za nedelju, 16. januar, saopštio je član Predsedništva SNS-a Igor Mirović.

„Cilj je pre svega da gradjani podrže jačanje funkcije nezavinsog pravosduja i da na najdirektniji način utiču da se u budućnosti, kroz mehanizme koji su predvidjeni Ustavnom i ustavnim amandmanima, stvore uslovi za što bolje pravosudje“, kazao je Mirović večeras na konferenciji za novinare u centrali SNS-a u Beogradu.

Istakao je da je na sednici rasprava o tom pitanju bila „živa“, ali da je samo jedan član predsedništva glasao protiv te odluke.

„Gradjani će imati jednu novu sliku pravosudja kada promene budu implementirane“, rekao je Mirović i dodao da je pravosudje Srbije „segment života“ koji je na izvestan način bio pod „kontrolom nekih parapolitičkih struktura“.

Mirović je naveo da se na sednici govorilo i o predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim izborima, najavljenim za 3. april, i dodao da je zaključeno da je u prethodnom periodu ostvaren značajan rezultat u ekonomskoj, kao i u sferi medjunarodnog ugleda države.

„Imamo razloga da budemo zadovoljni kada je reč o mandatu predsednika (Aleksandra Vučića) koji je nosio i izneo veliki teret političkih i ekonomskim promena u Srbiji“, kazao je on.

Naveo je da će do kraja januara biti održana još jedna sednica Predsedništva SNS, kao i sednica Glavnog odbora stranke, na kojima će se raspravljati o pitanju koalicionog nastupa na predstojećim izborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar