Prijave protiv Vučića i Kurtija zbog onemogućavanja Srbima sa Kosova da glasaju 3. aprila

Novi policijsko-sindikalni savez podneo je danas krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija zbog „onemogućavanja“ Srbima sa Kosova da glasaju na izborima 3. aprila.

Član rukovodstva tog sindikata Zdravko Rajević kazao je novinarima ispred Palate pravde u Beogradu da su prijave podneli protiv Vučića i Kurtija zbog „saučesništva u ugrožavanju nezavisnosti i teritorijalne celine“ Srbije.

„Mi nećemo imati nameru da kao ostali ćutimo na očigledni kriminal koji se odnosi na kršenje ustavnih prava stanovništva Kosova i Metohije“, rekao je Rajević.

On je dodao da „postoji sumnja“ da je Vučić doneo „veći broj štetnih odluka sa mesta predsednika države, koje će biti krivično-pravno obradjene“.

Ocenio je da je Vlada Srbije morala da raskine Briselski sporazum, kao i da su na svakom biračkom mestu na teritoriji Kosova trebalo da budu rasporedjeni pripadnici UNMIK, kako bi „svi stanovnici Srbije ostvarili svoje biračko pravo na području te autonomne pokrajine“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar