Priština vređa Srbiju: Zamenik balkanskog koljača Miloševića

Ministar spoljnih poslova vlade u Prištini Bedžet Pacoli ružno je reagovao na govor koji je šef srpske diplomatije Ivica Dačić održao na sinoćnoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, nazivajući ga „zamenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića“.

Pacoli se iščuđavao „kako je moguće“ da se Dačiću dozvoli da tu govori, optužujući Srbiju da je odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu.

„Godinama i decenijama pratimo globalnu debatu o demokratizaciji sistema UN. Međutim, kada gledam zamenika balkanskog koljača Slobodana Miloševića, danas ministra Vlade Srbije Ivicu Dačića, kako iscrpno govori a da pritom ne pocrveni pred uglednim diplomatama zemalja koje imaju predstavnike u Savetu bezbednosti UN, pokrećem pitanje da li demokratizacija globalnih institucija uključuje davanje prostora ličnostima sa kriminalnim i šovinističkim bekgraundom, kao što je Dačić“, naveo je Pacoli, a prenosi RTK.

Njegov napad na Dačića nije tu stao.

„Dakle, kako je to moguće, u diplomatskoj prostoriji, da predstavnik kriminalnog režima zemlje odgovorne za nekoliko ratova na Balkanu govori pred predstavnicima zemalja koje omogućuju postojanje mira i stabilnosti i koje su sa pravom podržale našu nezavisnost! Je li to demokratija ili defekt ovog univerzalnog sistema?“, upitao je Pacoli, objavljeno je u pres-klipingu Unmika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dacicPacolivredjanje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Pa sve sto je rekao, apsolutno je tacno. Tom djilkosu iz Zitoradje sam licno nekada morao da dam 25000 € mita, a moj prijatelj cak 100 000 € da bi dobio gradjevinsku dozvolu za hotel na Vozdovcu. Dacicev tast je tada radio u Opstini Rakovica gde je zajedno sa zetom tadasnjim ministrom policije i u njegovo ime uzeo milione na raznim odobrenjima za gradnju i “ zastitu “ od inspekcija. To svi znaju !!! Ni meni nije jasno, da ta podguzna buva onog zlocinca Milosevica moze danas da ikog predstavlja i da zauzima to najvise mesto u diplomatiji. Verovatno je neki od tih silnih miliona , morao da uplati bratu naseg sadasnjeg predsednika, koji je ujedno po mnogima i vece zlo od Milosevica