„Pristup Srbije iritantan“: Protestne note Pariza zbog povlačenja priznanja Kosova

Francuska će uputiti protest svakoj državi koja ubuduće bude povukla priznanje kosovske nezavisnosti, saznaje Politika.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je povodom izjava zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja i političkog savetnika kosovskog predsednika Blerima Šalje da ZSO neće biti formirana pre potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma, upitao kakve veze ima ZSO sa time.

Kaže da bi zbog ovoga što je rečeno povukao potpis sa Briselskog sporazuma, pogotovo kada se vidi šta je sve Srbija uradila, a da Priština nije ispunila jedinu obavezu koju je imala.

„Blerim Šalja je bio svedok kada sam potpisao Briselski sporazum. Znači, bio je tu, sve je znao i zamislite kakav je to vrhunac licemerja i bezobrazluka kada kaže da će ZSO biti formirana posle potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma. Čekajte, ali gde je to napisano!“, pitao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je izjavio i da je dobio informaciju da će jedna zemlja, članica EU i stalna članica SB UN, uputiti protest svakoj zemlji koja ubuduće bude povukla priznanje kosovske nezavisnosti.

Predstavnik ove zemlje, kazao je Dačić ne precizirajući o kojoj članici EU je reč, rekao je našoj misiji u Njujorku da je pristup Srbije, kada je reč o državama koje su priznale kosovsku nezavisnost, iritantan.

Kako Politika nezvanično saznaje u diplomatskim krugovima, reč je o Francuskoj.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

francuskaKosovoprotesna nota
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Francuzi su nam uvek bili prijatelji: za vreme Velikog rada su nam isporučili topovske granate za dve desete većeg prčnika, nisu hteli da izmorenu srpsku vojsku preuzmu u Skadru …. itd, a po završetku velikog rata su nam naplatili opute i obojke za opanke! 1999.god. su nas bombardovali, a sada stvaraju šiptarsku državu! Pomolimo se Gospodu Bogu da bude pravedan prema našim prijateljima!

  • Goran

    Jos jedno veliko BRAVO za KUMA i ZORANA !

  • Zoran

    Za one koji ne znaju: „Nakon pada vlasti republike Đenove, Korzika postaje nezavisna i formira se Korzička republika 1755. godine koja postoji sve do francuskog osvajanja Korzike 1769. godine. Korzička kultura sadrži elemente francuske i italijanske kulture i ustav Republike je bio napisan na italijansko jeziku. Korzički jezik je priznat kao regionalni jezik“. Predlažem da francuskog predsednika u Beogradu dočekamo sa natpisima „ŽIVELA SLOBODNA KORZIKA“ na narandžastoj podlozi, jer je to simbol pokreta za odvajanje od Francuske.Oblepimo ceo kraj oko francuske ambasade u Beogradu sa timnatpisom na francuskom, engleskom i srpskom jeziku Ima Francuska čime da se bavi, a ne da jedan Edipovac određuje da li je Kosovo srpsko ili ne.

    • S

      Sto samo Korzika? Eto i Bretanje na severozapadu, koja pripada skroz drugacijoj i sa francuskom nepovezanoj kulturi. Zivela i Bretanja i Korzika…a valja razmisliti i o Burgundiji…i o Ocitaniji (Langdoku)… Ima takvih separatistickih pokreta svuda u svetu, i svaka evropska drzava ima bar jedan. Licemerno je od takvih drzava sto priznaju Kosovo i njegovo pravo na samoopredeljenje, a sopstvenim teritorijama ga uskracuju.

  • KUM I

    I bice i ubuduce .Vas Francuze posebno volimo „ko trece oko“ jer ste zbog jezika i ekonomske okupacije od strane NEMACKE poceli da se kocoperite i zenite BABAMA jer ste ipotentni u svemu. A ti DACICU POVLACI VEC JEDNOM TAJ POTPIS NAKON OVAKVIH IZJAVA .ar 5 PET godina nije bilo dovoljno ni siptarima ni Evropi da ispune ono sto su potpisali -njihov potpis i rec za SRBE VISE NEVAZI . A nek probaju da prete ,procice kao i u istoriji !Dosta bre imate li vi srpski politicari OBRAZ -kakva prica o interesima Srbije .hocu da zivim od svog rada i da budem na svom i niciji SLUGA .Ako to ne shvatate onda morate znati I SRBI IMAJU GRANICU STRPLJENJA!

    • Vladimir Urosevic

      Bravo kume