„Priznajte Kosovo ili se ujedinjujemo sa Albanijom“

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj ponovo je juče u sklopu predizborne kampanje poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je bolje da prizna Kosovo, jer će u suprotnom, kako tvrdi, Kosovo „nastaviti svoj put ka ujedinjenju sa Albanijom“.

Kako prenosi prištinski „Ljajmi“, Haradinaj je na predizbornom skupu ABK u Uroševcu, rekao da odluka Srbije da ne prizna Kosovo „samo šteti njenom predsedniku Vučiću“.

Haradinaj je rekao i da je uveren da će on biti predsednik privremenih prištinskih institucija, kao i da će biti prvi predsednik koji će se u potpunosti posvetiti rešavanju odnosa sa Srbijom, prenelo je Kosovo onlajn.

„Kad postanem predsednik, uz pomoć Boga i uz vašu pomoć, oprostićemo se od Vučića. Zato, dajte mi Kosovo, nemojte više odlagati, jer nemamo vremena da čekamo, jer smo već stvorili vojsku i energetsku nezavisnost, utiremo put ujedinjenju sa Albanijom. Nemate izbora, ne odlažite, jer mi radimo svoj posao“, rekao je Haradinaj.

Zatražio je od građana Uroševca da glasaju za listu broj 135, kako bi se obezbedio ekonomski oporavak Kosova.

„Na izborima 14. februara, tražim vaš glas, za program koji oživljava ekonomiju, za naše ljude, među kojima su i 13 doktora nauka, ekonomisti, pravnici, arhitekte, inženjeri, ratni veterani, preduzetnici, mladići i devojke koji studiraju u inostranstvu. Molim vas da glasate za predsednika zemlje koji želi da radi za Kosovo, kako na međunarodnom planu, tako i sa Srbijom, da bi svaki građanin ove zemlje bio ponosan i voleo svoju zemlju“, dodao je Haradinaj.

Podizanje minimalne zarade i jačanje vojske, takođe su bila neka od obećanja koje je Haradinaj uputio građanima u Uroševcu.

Na ovom izbornom skupu predstavljeni su i kandidati za poslanike iz ABK Džavit Zariki, Rezofata Azemi i Ismet Šamoli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

KosovoRamuš Haradinajsrbija
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Iju, drhtimo od straha! Srbija se odmah sjedinjuje sa Rusijom i Republikom Srpskom i pravimo najvecu vojnu bazu sa nuklearnim oružjem i ruskom vojskom.Ne zanosite se da SAD više voli vaše pare nego svoje živote!!!

  • Anonimni

    „VI SE UJEDINJUJETE SA ALBANIJOM „DOBRO POSTO JE KOSOVO SRPSKA POKRAJINA VOJSKA ULAZI U PRISTINU A VI SE I NE VRACAJTE SA POTPISIVANJEM UGOVORA JER NEMATE GDE!NEMA VISE „MILOSRDNOG ANDJELA I AMER KAUBOJA“ ZABORAVI DVA NOVA SERIFA KROJE PRAVILA I ZA VAS I ZA AMERE!

  • Americki Alah

    a ako bi ga i priznali, onda se ne bi ujedinili sa aljbanijom 🙂

  • Anonimni

    Ma on bi se trebao kandidovati za predsednika Srbije, koliko lepo obećava. Ali pogrešio je jer je Kosovo i Metohija AP Srbije.