Protest Jedan od pet miliona: Podrška uzbunjivačima

Protest u organizaciji Udruženja jedan od pet miliona koji je večeras počeo u centru Beograda, po zamisli organizatora biće nastavak podrške uzbunjivačima.

Najavljeno je obraćanje bivšeg policajca Milana Dumanovića, nekadašnjeg pripadnika Odeljenja za opservaciju i dokumentaciju koji je optužen za otkrivanje službene tajne o svom angažovanju prikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Potočarima.

Kako su istakli njegovi advokati tokom sudjenja, umesto da bude zaštićen kao uzbunjivač, Dumanović je optužen jer je javno progovorio da je poslat na „nelegalan zadatak“.

Zajedno sa kolegom optuženim za isto delo, podneo je krivičnu prijavu protiv nadredjenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova za zloupotrebu službenog položaja, koja je obačena, a oni su uhapšeni.

Organizator je najavio da će se obratiti i predstavnica studenata iz ovog udruženja Valentina Reković.

Protiv nje i još nekoliko studenata direktor Radio televizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević podneo je krivičnu prijavu jer je učestvovala u simboličnom farbanju ulaznih vrata te medijske kuće u „pink“ boju.

Sa protesta prethodne subote poslata je podrška stručnjaku namenske industrije Aleksandru Obradoviću koji je medijima dostavio podatke o izvozu oružja, povezanom sa Brankom Stefanovićem, ocem ministra policije.

Obradović je uhapšen zbog toga, ali kako je rekao, nije moguće demantovati podatke koje je izneo da je radjeno na štetu Krušika.

Nakon okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta predvidjena je protestna šetnja do zgrade RTS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar