Protest protiv policijske represije sutra u Novom Sadu

Grupa „Protiv diktature i sistema“ organizovaće protest protiv policijske represije u četvrtak, 16. jula, ispred policijske stanice na Detelinari, u Rumenačkoj ulici u Novom Sadu.

Kako prenosi portal 021, ta lokacija je izabrana jer u toj policijskoj stanici radi inspektor koji je navodno 8. jula za vreme protesta u Ulici Modene u centru grada pretukao dečaka sa autizmom.

„Nastavlja se sa protestima protiv policijske brutalnosti, protiv višedecenijskog sistemskog urušavanja zdravstva, državnih institucija i celokupne privrede naše rasprodane i privatizovane države“, naveli su organizatori.

Zahtevi organizatora protesta su ostavka i procesuiranje inspektora koji je 8. jula pretukao dečaka sa autizmom, u roku od tri dana, kao i ispitivanje svih slučajeva upotrebe prekomerne sile policijskih službenika, njihove smene i sudsko procesuiranje.

Oni traže i „puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika koji su privedeni, prebijeni i osudjeni pod lažnom optužbom i sa lažnim svedočenjima policajaca“.

Zahtevaju i preusmeravanje novca namenjenog za policiju u zdravstvo, kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije virusa korona.

Protest počinje u 19 sati, a organizatori su pozvali sve demonstarnte da nose zaštitne maske.

Udruženje „Autizam promena za 180“ pisalo je direktoru policije Vladimiru Rebiću povodom napada na dečaka sa autizmom koji je u četvrtak, 8. jula biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gde je u toku bio protest i sukob sa policijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Patriota

    Bravo idemoooooo svi !!!!!!!!