Protest u Novom Sadu: 'Nećemo odustati od zahteva'

Više hiljada ljudi okupilo se večeras po sedmi put na „Protestu protiv dikature“ u Novom Sadu i poručili da neće odustati od svojih zahteva „do samog kraja“.

„Imamo negativno mišljenje prema svim političkim partijama, i prema onima koje su na vlasti i prema onima koje sebe nazivaju opozicijom, zato što vlasti daju legitimitet“, rekao je na početku okupljanja na Trgu Republike Miran Pogačar iz Studentskog pokreta.

Dodao je da je mladima dosta nedostatka perspektive i činjenice da više od dve decenije čekaju da se ispune razna obećanja.

„Ogradjujemo se i od onih čiji je jedini zahtev raspisivanje novih izbora. Ogradjujemo se i od onih koji pokušavaju da izmanipulišu nezadovoljan narod, od onih koji se smeju ljudima koji su glasali za Aleksandra Vučića jer su mnogi od njih bili na to prinudjeni, ogradjujemo se od svih studenstkih organizacija koje staju uz sadašnju vlast“, naveo je Pogačar.

Dodao je da jedina podela u društvu u Srbiji može biti na obespravljene i siromašne, sa jedne strane, i političke, ekonomske i kulturne elite koje vladaju ovom zemljom.

„Nećemo odustati od zahteva, borićemo se do samog kraja“, rekao je Pogačar.

Demonstranti su potom krenuli u protestnu šetnju. Na čelu kolone nose transparent „Potiv sistema“, a nose i transparente „Pegla je za veš, a ne za listiće“, „Srbija nije ničija firma“, „Mi ostajemo, ti ideš“, kao i zastavu Vojvodine i Srbije.

I večeras su se hiljade uglavnom mladih okupili na protestima u Beogradu, Nišu i drugim gradovima Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar