Provokacija „Evrovizije Kosovo“: Nevena Božović je naša! (video)

„Nevena Božović sa Kosova predstavlja Srbiju na pesmi Evrovizije 2019“, navedeno je na nalogu „Evrovizije Kosovo“ na Tviteru, nakon što je mlada pevačica Nevena Božović pobedom na Beoviziji izborila put na to prestižno takmičenje koje se ove godine održava u Tel Avivu.

Ta objava, uz provokativnu poruku „Ponosni smo na sve naše talentovane devojke širom sveta“, izazvala je negodovanje srpskih tviteraša, poput opaski „Za početak napišite pravilno njeno ime“ i „Kosovo je srce Srbije“.

Na ovo je fan grupa „Evrovizija Kosovo“ postavila, a da nije pravilno napisala njeno ime, novu objavu sa pitanjem „Ne razumem zašto ste toliko ljuti, Nevana je sa Kosova i to je činjenica“. Uz to je priložena sličica profila Nevene Božović na Instagramu, gde stoji da je Nevena rođena u „Mitrovici na Kosovu“.

Kosovska tviter-javnost ostala je nema na oba tvita o Božovićevoj, dok je najnoviji post administratora grupe „Evrovizija Kosovo“ o tome da jedna od tamošnjih talentovanih devojaka Rita Ora najavljuje novi video za manje od 45 minuta lajkovalo više od 1.000 ljudi.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

evrovizijaKosovoNevena Božović
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Olja

    Pesma je takva, da ne mora da se muči i putuje tako daleko. Karleuša bi bar po sisama zapala za oko.

  • Adolf

    Ne bi ni trebali da učestvujemo na ovakvim sramnim i nameštenim takmičenjima.Nije nam tamo mesto.Ne zato što nemamo kvalitetnih izvođača,nego što je sve ovo čista nameštaljka koju namešta neki gej lobi i kojekakva mafija. Baj d vej,dosadni ste više sa ovim recapcha sličicama.

  • IRINA

    Treba malo stisati strasti,sa obe strane.Secam se,kada Je Nevena Bozovic,ucestvovala na takmicenju prvi glas srbije i osvojila drugo mesto.Tada je pretstavljena kao devojka sa kosova.ne znam u cemu je problem (bez problema). Treba realno gledati na stvari.Sta nam smeta,sto je devojka rodjena na Kosovu.I da je rodjena u kini,ona moze da nastupa svuda,sa bojama srbije.Ne terba zaostravati,vec i onako zatrovanu stvar.