PSG: Bes Ane Brnabić na medije koji se bave imovinom političara oslikava odnos vlasti pema slobodi

Pokret slobodnih gradjana (PSG) saopštio je danas da „bes“ premijerke Ane Brnabić zbog toga što se mediji bave imovinom političara nije iznenadjenje i da odslikava odnos vlasti u Srbiji prema javnom interesu, slobodi i pravima gradjana.

PSG je ocenio da to pokazuje da „diktatura u Srbiji iz puzajuće prelazi u otvorenu fazu“ i da se to može rešiti samo smenom vlasti.

„Predstavnici vlasti više se i ne libe da otvoreno iskažu prezir prema preostalim mrvicama slobode medija, propisima o socijalnoj sigurnosti, pravima radnika, vladavini prava“, naveo je PSG.

Taj Pokret je ocenio da Srbija nazaduje u svim oblastima od kojih zavise kvalitet života i prava gradjana.

Premijerka Brnabić je sinoć na Radio televiziji Srbije izjavila da „takozvani“ istraživački novinari istražuju imovinu funkcionera i njihove rodbine u skladu sa svojim željama.

„Mi u ovom trenutku imamo razne takozvane istraživačke medije koji kako god hoće, bez ikakve odgovornosti i bez toga da njih neko pozove na odgovornost, kopaju po imovini funkcionera, što je u potpunosti ‘okej’ i pošto to nije u skladu sa zakonima, oni sami u skladu sa svojim željama odredjuju šta je bliža, a šta dalja porodica“, rekla je Brnabićeva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar