PSG: Porazni podaci o prosečnoj plati u Srbiji, laž da će do kraja godine dostići 500 evra

Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas da su podaci o prosečnoj neto zaradi u Srbiji u junu u iznosu od 49.226 dinara „porazni“ a da „posebno zabrinjava podatak da polovina zaposlenih prima platu manju od 38.500 dinara“.

„Prosečna plata nominalno je porasla 5,3 odsto, a realno 2,9 odsto u odnosu na jun prošle godine. Tim tempom, ne da do kraja godine nećemo imati platu u iznosu od 500 evra kako nam lažno obećavaju, već će ona juna 2019. iznositi tek 441 evro“, navodi se u saopštenju.

PSG je naveo da je po podacima Uprave za javni dug Srbije, taj dug „porastao za 1.4 milijarde evra u toku ove godine, sa 22,9 milijardi evra, ili 57,2 odsto BDP-a, koliko je iznosio u januaru 2018. godine, na 24,3 milijarde evra na kraju jula 2018. godine“.

„Bez obzira što nas vlasti ubedjuju da nam ide nikad bolje, podaci koje iznose relevantne institucije ih svakodnevno demantuju. Nesumnjivo je da naprednjačka vlast obmanjuje gradjane koji sve teže žive i masovno odlaze iz zemlje zbog plate koja nije dovoljna ni da se preživi dok dodatno zadužuju zemlju za svoje megalomanske projekte kao što su fontane, jelke, nacionalni stadioni i jarboli“, stoji u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar